photo alexandros papandreou

Τάρτα χωρίς ζάχαρη

με κρέμα βανίλιας, βάση πτι-μπερ & καλοκαιρινά φρούτα

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Τάρτα χωρίς ζάχαρη
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 700 ml γάλα
  • 6 κρόκοι αυγού
  • 80 γρ. μελι
  • 110 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη βάση:

  • 1 συσκευασία Αλλατίνη Πτι-Μπερ Χωρίς Ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 50 γρ. γάλα
  • 50 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σερβίρισμα:

  • 10 φράουλες
  • 4 βερίκοκα
  • 10 κεράσια
  • 120 γρ. μύρτιλα (blueberries)
  • 120 γρ. σμέουρα (raspberries)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα multi χτυπάμε τα Αλλατίνη Πτι-Μπερ μέχρι να θρυμματιστούν τελείως.
  2. Σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε τα αυγά, τον κρόκο, το γάλα, το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε στο μείγμα τα τριμμένα Πτι-Μπερ και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή ζύμη.
  3. Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά και την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη.
  4. Απλώνουμε τη ζύμη σε μία στρογγυλή ταρτιέρα 22-24 εκ. την οποία έχουμε βουτυρώσει, και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να απλώσουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 12-15 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  5. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί αλλά να μην βράσει.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός τους κρόκους μαζί με το μέλι και το αλεύρι.
  7. Προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μπολ το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής, για να μην ψηθούν οι κρόκοι, και έπειτα ξαναβάζουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι.
  8. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε την κρέμα ανακατεύοντας με πλαστική σπάτουλα συνεχώς, μέχρι να δέσει.
  9. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη την απλώνουμε σε ένα ταψάκι και την καλύπτουμε αμέσως με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται πάνω στην κρέμα.
  10. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς και μετά την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά. Βγάζουμε από το ψυγείο, την τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ και την χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσει μία λεία υφή.
  11. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην βάση της τάρτας, κόβουμε τα φρούτα, τα τοποθετούμε πάνω στην τάρτα ομοιόμορφα και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

25'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

15'
ANAMONH

60'
ΜΕΡΙΔΕΣ

6-8
ΕΥΚΟΛΗ