photo alexandros papandreou

Στεφάνι Ψωμιού

με σπανάκι και τυριά

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Στεφάνι Ψωμιού
4,6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για το ντιπ

  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο
  • 230 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 50 γρ. cheddar, τριμμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 σκ. σκόρδο, κομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τα ψωμάκια, σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε ελαφρώς με τον γάντζο, ίσα να ανακατευτούν.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία απαλή ζύμη.
  3. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα καλά λαδωμένο μπολ, την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Ο χρόνος διαμορφώνεται με τη θερμοκρασία δωματίου.
  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα καθαρό και ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, την κόβουμε σε 16 ισοβαρή κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια.
  5. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ, και ένα μπολ 13 εκ. από την εξωτερική του μεριά.
  6. Τοποθετούμε το μπολ ανάποδα στην μέση του ταψιού, τοποθετούμε περιμετρικά τα 16 ζυμαράκια και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν, μέχρι να γίνουν σχεδόν διπλάσια.
  7. Βουτυρώνουμε και τα ζυμαράκια, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν, μέχρι να γίνουν σχεδόν διπλάσια.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  9. Για το ντιπ με το σπανάκι και τα τυριά, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε λίγο βούτυρο.
  10. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι,
  11. Μεταφέρουμε τα υλικά από το τηγάνι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το cheddar, τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα,  30 γρ.παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
  12. Ξεσκεπάζουμε τα ψωμάκια, βουτυρώνουμε καλά ξανά, αποσύρουμε το μπολ που έχουμε βάλει ανάποδα, στη θέση του τοποθετούμε τη γέμιση με το σπανάκι και πασπαλίζουμε τα ψωμάκια με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  13. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-28 λεπτά.
  14. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

20'-25'
ANAMONH

3 ώρες
ΜΕΡΙΔΕΣ

6-8
ΕΥΚΟΛΗ