ΥΛΙΚΑ
- 10 γρ. Αλλατίνη ξηρή μαγιά
- 240 ml χλιαρό νερό
- 375 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 γρ. αλάτι
- 240 ml χλιαρό νερό
- 5 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. βούτυρο
Για το ντιπ
- 500 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο
- 230 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 50 γρ. cheddar, τριμμένο
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 σκ. σκόρδο, κομμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τα ψωμάκια, σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε ελαφρώς με τον γάντζο, ίσα να ανακατευτούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία απαλή ζύμη.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα καλά λαδωμένο μπολ, την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Ο χρόνος διαμορφώνεται με τη θερμοκρασία δωματίου.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα καθαρό και ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, την κόβουμε σε 16 ισοβαρή κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια.
- Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ, και ένα μπολ 13 εκ. από την εξωτερική του μεριά.
- Τοποθετούμε το μπολ ανάποδα στην μέση του ταψιού, τοποθετούμε περιμετρικά τα 16 ζυμαράκια και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν, μέχρι να γίνουν σχεδόν διπλάσια.
- Βουτυρώνουμε και τα ζυμαράκια, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν, μέχρι να γίνουν σχεδόν διπλάσια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Για το ντιπ με το σπανάκι και τα τυριά, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε λίγο βούτυρο.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι,
- Μεταφέρουμε τα υλικά από το τηγάνι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το cheddar, τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, 30 γρ.παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
- Ξεσκεπάζουμε τα ψωμάκια, βουτυρώνουμε καλά ξανά, αποσύρουμε το μπολ που έχουμε βάλει ανάποδα, στη θέση του τοποθετούμε τη γέμιση με το σπανάκι και πασπαλίζουμε τα ψωμάκια με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-28 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ!
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
20'-25'
ANAMONH
3 ώρες
ΜΕΡΙΔΕΣ
6-8
ΕΥΚΟΛΗ
Προτεινόμενες Συνταγές








