photo alexandros papandreou

Σπιτικό Παγωτό

με Soft Kings Salted Caramel

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Σπιτικό Παγωτό
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Υλικά

  • 1 συσκευασία Αλλατίνη Soft Kings Salted Caramel
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 50 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε τα Soft Kings σε ένα μίξερ χειρός και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν.
  2. Στον κάδο του σταθερού μίξερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί.
  3. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα Soft Kings, το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (περίπου 22×12 εκ.) και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά.
  5. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

10'
ANAMONH

6 ώρες
ΜΕΡΙΔΕΣ

4-6
ΕΥΚΟΛΗ