photo alexandros papandreou

ΣΟΡΜΠΕ ΠΕΠΟΝΙ

με Soft Kings Zero

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΣΟΡΜΠΕ ΠΕΠΟΝΙ
4,6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πεπόνι, καθαρισμένο
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 60 γρ. γλυκόζη
  • 4 μπισκότα Αλλατίνη Soft Kings Zero

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και η γλυκόζη.
  2. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Τοποθετούμε το πεπόνι σε ένα μεγάλο κοπτικό μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί τελείως.
  4. Προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Αφαιρούμε 570γρ. από το μείγμα πεπονιού, και στο υπόλοιπο που έμεινε μέσα στο μίξερ προσθέτουμε τα Αλλατίνη Soft Kings και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Απλώνουμε 9-10 μικρά πλαστικά ποτηράκια στον πάγκο της κουζίνας και μοιράζουμε στο κάθε ένα 35γρ. από το μείγμα του πεπονιού.
  7. Τοποθετούμε τα ποτήρια στην κατάψυξη για 30-40 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να παγώνουν.
  8. Αποσύρουμε από την κατάψυξη και προσθέτουμε 50γρ. από το μείγμα πεπονιού Soft Kings και βάζουμε πάλι στην κατάψυξη για άλλα 40 λεπτά.
  9. Μετά τα 40 λεπτά αποσύρουμε πάλι τα ποτηράκια από την κατάψυξη, μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα πεπονιού, 35-40γρ. περίπου, και τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να παγώσουν καλά.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15'
ANAMONH

200'
ΜΕΡΙΔΕΣ

9-10
ΕΥΚΟΛΗ