ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πεπόνι, καθαρισμένο
- 130 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 60 γρ. γλυκόζη
- 4 μπισκότα Αλλατίνη Soft Kings Zero
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και τη γλυκόζη. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και η γλυκόζη.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς.
- Τοποθετούμε το πεπόνι σε ένα μεγάλο κοπτικό μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί τελείως.
- Προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφαιρούμε 570γρ. από το μείγμα πεπονιού, και στο υπόλοιπο που έμεινε μέσα στο μίξερ προσθέτουμε τα Αλλατίνη Soft Kings και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Απλώνουμε 9-10 μικρά πλαστικά ποτηράκια στον πάγκο της κουζίνας και μοιράζουμε στο κάθε ένα 35γρ. από το μείγμα του πεπονιού.
- Τοποθετούμε τα ποτήρια στην κατάψυξη για 30-40 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να παγώνουν.
- Αποσύρουμε από την κατάψυξη και προσθέτουμε 50γρ. από το μείγμα πεπονιού Soft Kings και βάζουμε πάλι στην κατάψυξη για άλλα 40 λεπτά.
- Μετά τα 40 λεπτά αποσύρουμε πάλι τα ποτηράκια από την κατάψυξη, μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα πεπονιού, 35-40γρ. περίπου, και τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να παγώσουν καλά.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
15'
ANAMONH
200'
ΜΕΡΙΔΕΣ
9-10
ΕΥΚΟΛΗ