ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 210 γρ. καστανή ζάχαρη
- 55 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 αβγά, μεγάλα
- 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
- 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 240 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 συσκευασία Αλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ! & τραγανά Gianduja Chocolate Tales
- ¾ κ.γλ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γλ. αλάτι
Για τη σαντιγί
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ αχνή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο και να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε τα αβγά μαζί με τον κρόκο, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού, τα μπισκότα χοντροκομμένα στο κάδο του μίξερ, συνεχίζοντας -σε χαμηλή ταχύτητα- το χτύπημα, μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 20-22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 20-22 λεπτά.
- Παράλληλα, βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί και τη μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Όταν το soft cake είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ξεφορμάρουμε, μεταφέρουμε από πάνω τη σαντιγί σε ροζέτες, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
15-20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
20-22΄
ΜΕΡΙΔΕΣ
4-6
ΕΥΚΟΛΗ