photo alexandros papandreou

Πασχαλινά Κουλουράκια Κανέλας

με ginger

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Πασχαλινά Κουλουράκια Κανέλας
4,6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • ½ κ.γλ. Αλλατίνη Baking Powder
  • 75 γρ. γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 αυγό με λίγο γάλα, για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μπολ ενός μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το γάλα μαζί με το baking powder, τη βανίλια, την κανέλα και το τριμμένο ginger και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  4. Αποσύρουμε το σύρμα από το μίξερ, τοποθετούμε το φτερό και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας σιγά-σιγά το αλεύρι.
  5. Αποσύρουμε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Πλάθουμε την ζύμη και τη μεριδοποιούμε σε ζυμαραράκια των 30γρ. Τα κουλουράκια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το μείγμα αυγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 20-25 λεπτά.
  7. Εάν τα κουλουράκια είναι μεγάλα ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

20'-25'
ANAMONH

30'
ΜΕΡΙΔΕΣ

24-28
ΕΥΚΟΛΗ