photo alexandros papandreou

LIGHT ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ & ΜΕΛΙ

και βάση πτι-μπερ χωρίς ζάχαρη

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
LIGHT ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ & ΜΕΛΙ
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για την πανακότα:

  • 600 γρ. γάλα φρέσκο
  • 165 γρ. μέλι
  • 10 φύλλα ζελατίνης
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα σύκα στα 6 ή στα 8 ανάλογα το μέγεθος τους.
  2. Bάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και τις αφήνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα με το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Στύβουμε πολύ καλά τις ζελατίνες για να στραγγίσουν από το κρύο νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
  5. Αποσύρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
  6. Απλώνουμε τα Αλλατίνη Πτι-Μπερ σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30×20 εκ., προσθέτουμε από πάνω το μείγμα της πανακότα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να ξεκινήσει να σταθεροποιείται.
  7. Αποσύρουμε από το ψυγείο, τοποθετούμε τα σύκα, κάθετα, διάσπαρτα στην πανακότα που έχει ξεκινήσει να πήζει και έπειτα την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον άλλη 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί εντελώς.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
ANAMONH

120'
ΜΕΡΙΔΕΣ

6-8
ΕΥΚΟΛΗ