LIGHT ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ & ΜΕΛΙ
και βάση πτι-μπερ χωρίς ζάχαρη
από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία Αλλατίνη Πτι-Μπερ Χωρίς Ζάχαρη
- 4 σύκα
Για την πανακότα:
- 600 γρ. γάλα φρέσκο
- 165 γρ. μέλι
- 10 φύλλα ζελατίνης
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα σύκα στα 6 ή στα 8 ανάλογα το μέγεθος τους.
- Bάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και τις αφήνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα με το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Στύβουμε πολύ καλά τις ζελατίνες για να στραγγίσουν από το κρύο νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
- Αποσύρουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε τα Αλλατίνη Πτι-Μπερ σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30×20 εκ., προσθέτουμε από πάνω το μείγμα της πανακότα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να ξεκινήσει να σταθεροποιείται.
- Αποσύρουμε από το ψυγείο, τοποθετούμε τα σύκα, κάθετα, διάσπαρτα στην πανακότα που έχει ξεκινήσει να πήζει και έπειτα την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον άλλη 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί εντελώς.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20'
ANAMONH
120'
ΜΕΡΙΔΕΣ
6-8
ΕΥΚΟΛΗ