photo alexandros papandreou

Μους Σοκολάτας με μπανάνα

και Soft Kings Βρώμης

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Μους Σοκολάτας με μπανάνα
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 375 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 2 μπανάνες, κομμένες σε φέτες
  • 4 μπισκότα Αλλατίνη Soft Kings Βρώμης Banana & Dark Chocolate Chunks

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα Αλλατίνη Soft Kings σε μικρά τριγωνικά κομμάτια.
  2. Σε ένα μπεν-μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με 125 γρ. κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  3. Στο μεταξύ, στον κάδο ενός μίξερ χτυπάμε με το σύρμα 250 γρ. κρέμας γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
  4. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε σε τρεις δόσεις τη σοκολάτα μέσα στη σαντιγί και με την βοήθεια μίας μαρίζ ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
  5. Με ένα κουτάλι ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε τη μους σοκολάτας σε ποτηράκια, και από πάνω κομμάτια μπανάνας και Αλλατίνη Soft Kings, και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω λίγη ακόμα μπανάνα και Αλλατίνη Soft Kings
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
ANAMONH

60'
ΜΕΡΙΔΕΣ

4
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ