ap

MILKSHAKE BANOFFEE

με Soft Kings

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
MILKSHAKE BANOFFEE
4,6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα καραμέλας

  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεστή
  • 20 γρ. βούτυρο

Για το topping

  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 μπανάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • Λίγη κουβερτούρα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη σάλτσα καραμέλας: σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει την υφή παχύρευστης σάλτσας. Αποσύρουμε τη σάλτσα καραμέλας από τη φωτιά, την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Για το topping σαντιγί: σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής την χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
  3. Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε το γάλα μαζί με την μπανάνα και τα Αλλατίνη Soft Kings και τα χτυπάμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το παγωτό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή milkshake.
  4. Σερβίρουμε σε μεγάλα ποτήρια, περιχύνοντας πρώτα στα τοιχώματα την σάλτσα καραμέλας. Προσθέτουμε το milkshake και για topping βάζουμε τη σαντιγί, την μπανάνα και τέλος την τριμμένη κουβερτούρα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15'
ΜΕΡΙΔΕΣ

2
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ