ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
- 700 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 370 γρ. νερό
- αλάτι
- 2 κ.γλ. γλυκού ξίδι
- Νισεστέ για το άνοιγμα
Για τη γέμιση
- 500 γρ. πορτομπέλο
- 500 γρ. ασπρομανίταρα
- 500 γρ. brown μανιτάρια
- 100 γρ. chorizo
- 150 γρ. κασέρι τριμμένο
- 120 γρ. λιαστές τομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αβγά, μεσαία
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη ζύμη, βάζουμε το αλεύρι στον κάδο ενός μίξερ και δημιουργούμε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα, στην οποία ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα, ρίχνοντας σταδιακά το νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφρώς σφιχτή ζύμη.
- Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο, την δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας στον πάγκο εργασίας για να πάρει μια μαλακή υφή.
- Κόβουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια, μεταφέρουμε σε ένα ταψί, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 25-30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί.
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα μανιτάρια σε φέτες, το chorizo σε κυβάκια, τις λιαστές τομάτες σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το chorizo, τα κρεμμύδια, τις λιαστές ντομάτες για 3-4 λεπτά, μέχρι να βγάλει το chorizo τα αρώματά του.
- Αποσύρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά τους μέσα στο τηγάνι, το οποίο επαναφέρουμε σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα πορτομπέλο, τα ασπρομανίταρα, τα brown μανιτάρια μέχρι να μαραθούν και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε τα αβγά, το τριμμένο κασέρι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
- Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 35 εκ. και στρώνουμε 3 φύλλα ζύμης, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση στο ταψί, στρώνουμε από πάνω τα άλλα 3 φύλλα, επαναλαμβάνοντας το πασπάλισμα, χαράζουμε με ένα μαχαίρι ελαφρώς τα φύλλα και μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C, στις αντιστάσεις, για 50-55 λεπτά, με το ταψί να είναι στην χαμηλή θέση του φούρνου.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
30'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
50'-55'
ANAMONH
30'
ΜΕΡΙΔΕΣ
6-8
ΕΥΚΟΛΗ