Κορμός με κομμάτια λευκής σοκολάτας
και ΓΕΜΑΤΑ! & τραγανά
από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 συσκευασία Αλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ! & τραγανά Gianduja Chocolate Tales
- 80 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 20 γρ. κακάο, προαιρετικά για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε τη λευκή κουβερτούρα σε χοντρά κομμάτια και τα ΓΕΜΑΤΑ! & τραγανά σε τέταρτα.
- Σε ένα μπεν-μαρί τοποθετούμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, να πάρει τη μορφή λείας γκανάζ και την αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε τα ΓΕΜΑΤΑ! & τραγανά με τη λευκή κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγουμε, δίνοντάς του ένα κυλινδρικό σχήμα.
- Μεταφέρουμε τον κορμό στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
- Αφαιρούμε από την κατάψυξη, πασπαλίζουμε προαιρετικά με κακάο και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
15'
ANAMONH
120'
ΜΕΡΙΔΕΣ
8-10
ΕΥΚΟΛΗ