photo alexandros papandreou

ΓΙΑΟΥΡΤΌΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

με πτι-μπερ & φράουλες

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΓΙΑΟΥΡΤΌΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά
  • 250 γρ. γιαούρτι, πλήρες στραγγιστό
  • 60 γρ. μελι
  • 10 γρ. corn flour

Για τη βάση:

Για τη σάλτσα φράουλας:

  • 150 γρ. φράουλες
  • 40 γρ. μέλι

Για τις μαριναρισμένες φράουλες:

  • 200 γρ. φράουλες
  • 1 κ.σ. πετιμέζι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μικρό μίξερ χτυπάμε τα Αλλατίνη Πτι-Μπερ μέχρι να θρυμματιστούν τελείως και έπειτα τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
  3. Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε τα αυγά και με το σύρμα τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το corn flour και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Τοποθετούμε πάνω από τα τη βάση των Πτι-Μπερ το μείγμα της γιαουρτόπιτας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.
  6. Στα μισά του χρόνου βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  7. Όταν η γιαουρτόπιτα είναι έτοιμη την αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πριν την ξεφορμάρουμε.
  8. Όση ώρα κρυώνει η γιαουρτόπιτα, σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε τα 150 γρ. φράουλες μαζί με το μέλι και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή σάλτσας.
  9. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα 200 γρ. φράουλες σε τέταρτα κατά μήκος, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το πετιμέζι, το κονιάκ και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
  10. Σερβίρουμε την γιαουρτόπιτα με τη σάλτσα φράουλας και τις μαριναρισμένες φράουλες από πάνω.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

30-35'
ANAMONH

30'
ΜΕΡΙΔΕΣ

6-8
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ