ΥΛΙΚΑ
![flour-ingr](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/flour-ingr.png)
![shutterstock_1046783452-03](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/shutterstock_1046783452-03.png)
- 500 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220 γρ. νερό
- 210 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 25 γρ. Αλλατίνη baking powder
- Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ. μαύρες σταφίδες
- 100 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα (προαιρετικά)
- 1 κ.γλ. κανέλα
- ½ κ.γλ. γαρίφαλο
- Λίγη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα υγρά, το νερό, το ηλιέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε τις μαύρες σταφίδες στο μείγμα μαζί με τα χοντροσπασμένα καρύδια (προαιρετικά) και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά, να απλωθούν στο μείγμα.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 30 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C, στον αέρα, για 50-55 λεπτά.
- Όταν η φανουρόπιτα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και σερβίρουμε.
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/prep-time.png)
20'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/cooking-time.png)
50'-55'
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/portion.png)
6-8
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/04/difficulty.png)
![](https://elbisco.gr/wp-content/uploads/2022/03/3d_aleyri-GOX.png)