ap

Φανουρόπιτα

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Φανουρόπιτα
4,6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Υλικά

  • 500 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γρ. νερό
  • 210 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 25 γρ. Αλλατίνη baking powder
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα (προαιρετικά)
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • ½ κ.γλ. γαρίφαλο
  • Λίγη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Προσθέτουμε στο μπολ τα υγρά, το νερό, το ηλιέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε τις μαύρες σταφίδες στο μείγμα μαζί με τα χοντροσπασμένα καρύδια (προαιρετικά) και ανακατεύουμε μία τελευταία φορά, να απλωθούν στο μείγμα.
  4. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 30 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C, στον αέρα, για 50-55 λεπτά.
  6. Όταν η φανουρόπιτα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

50'-55'
ΜΕΡΙΔΕΣ

6-8
ΕΥΚΟΛΗ