photo alexandros papandreou

Cinnamon Rolls

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Cinnamon Rolls
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 110 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 110 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 3 κ.γλ. κανέλα
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για το γλάσο, προαιρετικά

  • 160 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 25 γρ.  χυμό λεμονιού
  • 25 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε την ξηρή μαγιά και το χλιαρό γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά καλά.
  2. Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το αλάτι, το αλεύρι και τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα με την μαγιά, και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρουν τη μορφή ζύμης.
  3. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα σύρμα χειρός.
  4. Μεταφέρουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ σε δόσεις, ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα, περιμένοντας να ενσωματωθεί το κάθε κομμάτι στη ζύμη πριν ρίξουμε το επόμενο.
  5. Όταν έχουμε προσθέσει όλο το βούτυρο, ανεβάζουμε πάλι σε μέτρια ταχύτητα και ζυμώνουμε για άλλα 6-8 λεπτά.
  6. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την γυρίζουμε 2-3 φορές με το χέρι μας, την κάνουμε πάλι στρογγυλή και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για μία ακόμη ώρα.
  8. Για τη γέμιση: Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε την καστανή ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  9. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας που έχουμε αλευρώσει ελαφρώς και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα, διαστάσεων 70 εκ. με 30 εκ.
  10. Απλώνουμε το μείγμα της κανέλας πάνω στην ζύμη και τυλίγουμε σε ρόλο, από την μεγάλη πλευρά της ζύμης.
  11. Κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου ½ εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 14-15 λεπτά.
  12. Προαιρετικά, για το γλάσο: Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το νερό και ανακατεύουμε καλά.
  13. Αποσύρουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

14-15'
ANAMONH

180'
ΜΕΡΙΔΕΣ

8-10
ΕΥΚΟΛΗ