photo alexandros papandreou

Cheesecake αράχνη

με ΓΕΜΑΤΑ Orange Blossom

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Cheesecake αράχνη
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Υλικά

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 ζελατίνες
  • 120 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 3 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. τρούφα σοκολάτας
  • 300 γρ. μπισκότα Aλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ Orange Blossom
  • 100 γρ. βούτυρο απαλό

Για το topping

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη βάση. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα μούλτι, τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
  3. Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ. και το μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
  4. Για την κρέμα. Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βυθίζουμε τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
  5. Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα 100 γρ. από την κρέμα γάλακτος, να ζεσταθεί ελαφρώς.
  6. Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες, τις τοποθετούμε στην χλιαρή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να διαλυθούν καλά.
  7. Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος με τις ζελατίνες στον κάδο ενός μίξερ, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ξεκινήσει να δένει η κρέμα γάλακτος.
  8. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
  9. Προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά με την μαρίζ, απλώνουμε την κρέμα στη φόρμα.
  10. Μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
  11. Το αφαιρούμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε.
  12. Για το σχέδιο. Σε ένα μπεν-μαρί τοποθετούμε την κουβερτούρα να λιώσει και όταν είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μικρή, λεπτή μύτη.
  13. Βάζουμε τα μπισκότα πάνω στο cheesecake και πλάθουμε την λευκή και την μαύρη ζαχαρόπαστα σχηματίζοντας μάτια τα οποία τοποθετούμε πάνω στα μπισκότα.
  14. Σχηματίζουμε με την κουβερτούρα 3 πόδια αράχνης σε κάθε πλευρά των μπισκότων.
  15. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

25'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

2 ώρες
ΜΕΡΙΔΕΣ

8-10
ΕΥΚΟΛΗ