photo alexandros papandreou

BLACK FOREST

με μπισκότα ΓΕΜΑΤΑ! & τραγανά

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
BLACK FOREST
4,6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 2 συσκευασίες μπισκότα Αλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ! & τραγανά Strawberry Secret

Για την κρέμα:

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τα μπισκότα:

  • 200 γρ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
  • 2-3 κ.σ. λικέρ kirsch
  • 4-5 κ.σ. νερό

Για το στήσιμο:

  • 400 γρ. βύσσινα ή κεράσια από κονσέρβα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε τη μαρμελάδα, το λικέρ και το νερό και χτυπάμε καλά.
  2. Σε έναν δεύτερο κάδο, τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να δημιουργηθεί μία σφιχτή σαντιγί.
  3. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα γεμιστά μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
  4. Στήνουμε την black forest σε ποτήρια τοποθετώντας πρώτα λίγα μπισκότα, από πάνω περιχύνουμε λίγη μαρμελάδα, μία στρώση σαντιγί, πάνω της βύσσινα, άλλη λίγη σαντιγί και επαναλαμβάνουμε τις ίδιες στρώσεις άλλες 2 φορές.
  5. Τέλος, στολίζουμε με λίγα μπισκότα και λίγα βύσσινα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

30'
ΜΕΡΙΔΕΣ

4
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ