photo alexandros papandreou

Banana Bread

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Banana Bread
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

 
  • 200 γρ. Αλλατίνη Φαρίνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 100 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 4 μπανάνες ώριμες
  • 80 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 80 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
  • 1 κ.σ.  βούτυρο για τη φόρμα
  • 1 κ.σ. αλεύρι για τη φόρμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη φαρίνα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Στον κάδο ενός μίξερ βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη, το γιαούρτι, το βούτυρο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις μεταφέρουμε στο μίξερ.
  5. Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε σταγόνες, τα χοντροσπασμένα καρύδια, συνεχίζουμε το χτύπημα -σε χαμηλή ταχύτητα- μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα, 22×10 εκ., για κέικ, μεταφέρουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170ο C, στον αέρα, για 55-60 λεπτά.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

55'-60'
ΜΕΡΙΔΕΣ

6-8
ΕΥΚΟΛΗ