ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. Αλλατίνη Φαρίνα
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 100 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αβγά, μεσαία
- 4 μπανάνες ώριμες
- 80 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
- 80 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
- 1 κ.σ. βούτυρο για τη φόρμα
- 1 κ.σ. αλεύρι για τη φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη φαρίνα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Στον κάδο ενός μίξερ βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη, το γιαούρτι, το βούτυρο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις μεταφέρουμε στο μίξερ.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε σταγόνες, τα χοντροσπασμένα καρύδια, συνεχίζουμε το χτύπημα -σε χαμηλή ταχύτητα- μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα, 22×10 εκ., για κέικ, μεταφέρουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170ο C, στον αέρα, για 55-60 λεπτά.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
55'-60'
ΜΕΡΙΔΕΣ
6-8
ΕΥΚΟΛΗ