ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
- 2 μπισκότα Αλλατίνη Soft Kings Triple Chocolate Chunks
- 50 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
- 1130 γρ. τυρί κρέμα
- 365 γρ. ζάχαρη
- 25 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 115 γρ. κρέμα γάλακτος
- 5 αβγά, μεσαία
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
Για το σερβίρισμα
- 250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
- λίγο ρόδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη βάση λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγανάκι, σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τα Soft Kings σε ένα multi, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 22-24 εκ, και πιέζουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το τυρί κρέμα μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά μαζί με τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αποσύρουμε το σύρμα.
- Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί, καθώς δεν θέλουμε να προσθέσουμε πολύ αέρα στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την βάση των Soft Kings και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε τη φόρμα σε ένα μεγάλο, στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί και γεμίζουμε το ταψί με βραστό νερό μέχρι τη μέση της φόρμας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC, στον αέρα, για 2 ώρες, μέχρι το εξωτερικό κομμάτι του cheesecake να σταθεροποιηθεί και το εσωτερικό να είναι ελαφρώς μαλακό. Όταν το cheesecake είναι έτοιμο, κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλη 1 ώρα.
- Αποσύρουμε το cheesecake από το φούρνο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αφαιρούμε τη φόρμα, περιχύνουμε με τη σοκολάτα γάλακτος, πασπαλίζουμε με λίγο ρόδι και σερβίρουμε.
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
30'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
120'
ANAMONH
60'
ΜΕΡΙΔΕΣ
8-12
ΜΕΤΡΙΑ