ΥΛΙΚΑ
- 2 μπισκότα Αλλατίνη Soft Kings Triple Chocolate Cchunks
- 400 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αβγά, μεσαία
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γρ. ζάχαρη
- 200 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 φακελάκι Αλλατίνη Baking Powder
- 1 βανίλια
Για το στόλισμα:
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη
- ζάχαρη άχνη
- κόκκινα φρούτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα Soft Kings σε 4-5 μακρόστενα κομμάτια.
- Τοποθετούμε στο μπολ του μίξερ την ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και τα χτυπάμε, με το φτερό, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε πιο χαμηλή ταχύτητα και μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στον κάδο κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι εναλλάξ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και αναμειγνύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και βάζουμε 1½-2 δάχτυλα από το μείγμα. Τοποθετούμε κατά μήκος της φόρμας τα Soft Kings, το ένα κοντά στο άλλο, προσθέτουμε από πάνω άλλα 1½-2 δάχτυλά από το μείγμα του κέικ, τοποθετούμε άλλη μία στρώση με τα soft kings και τέλος από πάνω το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για 45-50 λεπτά και ελέγχουμε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας το κέικ στην μέση να δούμε αν βγαίνει καθαρό.
- Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη, το περιχύνουμε με την σοκολάταγάλακτος και τοποθετούμε από πάνω τα κόκκινα φρούτα.