ΥΛΙΚΑ
- 2 μπισκότα Αλλατίνη Soft Kings Triple Chocolate Cchunks
- 400 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αβγά, μεσαία
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γρ. ζάχαρη
- 200 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 φακελάκι Αλλατίνη Baking Powder
- 1 βανίλια
Για το στόλισμα:
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη
- ζάχαρη άχνη
- κόκκινα φρούτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα Soft Kings σε 4-5 μακρόστενα κομμάτια.
- Τοποθετούμε στο μπολ του μίξερ την ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και τα χτυπάμε, με το φτερό, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε πιο χαμηλή ταχύτητα και μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στον κάδο κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι εναλλάξ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και αναμειγνύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και βάζουμε 1½-2 δάχτυλα από το μείγμα. Τοποθετούμε κατά μήκος της φόρμας τα Soft Kings, το ένα κοντά στο άλλο, προσθέτουμε από πάνω άλλα 1½-2 δάχτυλά από το μείγμα του κέικ, τοποθετούμε άλλη μία στρώση με τα soft kings και τέλος από πάνω το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για 45-50 λεπτά και ελέγχουμε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας το κέικ στην μέση να δούμε αν βγαίνει καθαρό.
- Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη, το περιχύνουμε με την σοκολάταγάλακτος και τοποθετούμε από πάνω τα κόκκινα φρούτα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
45'-20'
ΜΕΡΙΔΕΣ
8-10
ΕΥΚΟΛΗ