Γαλακτομπούρεκο

vegeterian
Γαλακτομπούρεκο
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 κούπα νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουταλιά γλυκόζη
  • βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το σιρόπι, βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τη βανίλια και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βουτυρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας και τα στρώνουμε σε ταψί 25 x 35 εκ.
  3. Ανακατεύουμε στη φωτιά το Σιμιγδάλι Ψιλό Διπλής Άλεσης, τη ζάχαρη και το ζεστό γάλα ώσπου η κρέμα να αρχίσει να πήζει.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και ανακατεύουμε τις 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα.
  5. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα στο ταψί και στρώνουμε πάνω στην κρέμα τα υπόλοιπα φύλλα.
  6. Χαράσσουμε την επιφάνεια σε λωρίδες και ραντίζουμε με λίγο νερό.
  7. Ψήνουμε για 1 ώρα στο φούρνο στους 175°C.
  8. Περιχύνουμε το γαλακτομπούρεκο μόλις βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

60'
ΜΕΡΙΔΕΣ

12
ΜΕΤΡΙΑ