ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα Αλλατίνη Σιμιγδάλι Ψιλό Διπλής Άλεσης
- ½ κιλό φύλλο κρούστας
- ¾ κούπας ζάχαρη
- 6 κούπες γάλα
- 7 αβγά, μεσαία
- 2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
- 2 κ.σ ξύσμα λεμονιού
ΣΙΡΟΠΙ
- 1 κούπα νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κουταλιά γλυκόζη
- βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το σιρόπι, βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τη βανίλια και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βουτυρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας και τα στρώνουμε σε ταψί 25 x 35 εκ.
- Ανακατεύουμε στη φωτιά το Σιμιγδάλι Ψιλό Διπλής Άλεσης, τη ζάχαρη και το ζεστό γάλα ώσπου η κρέμα να αρχίσει να πήζει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και ανακατεύουμε τις 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα.
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα στο ταψί και στρώνουμε πάνω στην κρέμα τα υπόλοιπα φύλλα.
- Χαράσσουμε την επιφάνεια σε λωρίδες και ραντίζουμε με λίγο νερό.
- Ψήνουμε για 1 ώρα στο φούρνο στους 175°C.
- Περιχύνουμε το γαλακτομπούρεκο μόλις βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
60'
ΜΕΡΙΔΕΣ
12
ΜΕΤΡΙΑ
Προτεινόμενες Συνταγές