photo alexandros papandreou

FUGDE ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

με Choco Bloom

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
FUGDE ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μπισκότα Αλλατίνη Choco Bloom
  • 360 γρ. κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1½ κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, τοποθετούμε το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά αλλά να μην βράσει.
  2. Αποσύρουμε το ζαχαρούχο γάλα από την φωτιά, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί με το ζαχαρούχο γάλα.
  3. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτουμε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20 εκ., στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και τοποθετούμε ολόκληρα μέσα τα Αλλατίνη Choco Bloom.
  5. Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

10'
ANAMONH

180'
ΜΕΡΙΔΕΣ

4
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ