photo alexandros papandreou

CRUMBLE ΜΗΛΟΥ

με Soft Kings

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
CRUMBLE ΜΗΛΟΥ
4,6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για το crumble

  • 150 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μπισκότα Aλλατίνη Soft Kings Chocolate Chunks
  • 150 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 πρέζα κανέλας
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
 

Για τη γέμιση

  • 5 μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 40 ml μαύρο ρούμι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 80 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 80 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το crumble, χτυπάμε σε ένα multi τα Αλλατίνη Soft Kings μέχρι να θρυμματιστούν τελείως και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να πάρει το μείγμα την υφή χοντρού τρίμματος.
  3. Για τη γέμιση, τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε τα μήλα μαζί με το βούτυρο για 3-4”. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τις σταφίδες και τα φουντούκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3”.
  4. Σβήνουμε με το ρούμι και το αφήνουμε να εξατμιστεί ανακατεύοντας καλά.
  5. Τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε 4 μικρά, ατομικά πυρίμαχα σκεύη διαμέτρου 15 εκ. και με την βοήθεια ενός κουταλιού βάζουμε από πάνω το μείγμα του crumble.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

30'
ΜΕΡΙΔΕΣ

4
ΜΕΤΡΙΑ