photo alexandros papandreou

Brownies

με βάση Soft Kings

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Brownies
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

Για το σερβίρισμα

  • Σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη
  • Φουντούκι, χοντροσπασμένο
  • Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα Αλλατίνη Soft Kings και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ. Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 28×20 εκ., απλώνουμε στον πάτο του ταψιού ένα αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με τα Αλλατίνη Soft Kings.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά μαζί με την καστανή ζάχαρη μέχρι να αναμειχτούν αλλά να μην αφρατέψουν καθόλου.
  4. Σε ένα μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα.
  6. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και με μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύετε με κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα.
  7. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από την βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά. Όταν το brownie είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την ζάχαρη άχνη, την λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και το χοντροσπασμένο φουντούκι από πάνω.
  8. Για τις πρώτες 1-2 μέρες μπορούμε να κρατήσουμε τα brownies εκτός ψυγείου, κλεισμένο καλά σε ένα σκεύος, και μετά συνεχίζουμε την συντήρηση εντός ψυγείου.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

30'-35'
ΜΕΡΙΔΕΣ

6
ΕΥΚΟΛΗ