photo alexandros papandreou

Banoffee

με μπισκότα ΓΕΜΑΤΑ! & τραγανά

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Banoffee
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα καραμέλας:

  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεστή
  • 50 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα:

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για το στήσιμο:

  • 2 μπανάνες, κομμένες σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει μέχρι να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει την υφή σάλτσας.
  2. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε μέσα το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε την σάλτσα καραμέλας να κρυώσει καλά.
  3. Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
  4. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβουμε τα γεμιστά μπισκότα.
  5. Μοιράζουμε στα ποτήρια λίγα μπισκότα και προσθέτουμε από πάνω την σάλτσα καραμέλας, την μπανάνα, την κρέμα και μετά επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Τελειώνουμε το στήσιμο πασπαλίζοντας με τα υπόλοιπα μπισκότα και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
ANAMONH

60'
ΜΕΡΙΔΕΣ

4
ΕΥΚΟΛΗ