Φρέσκα ζυμαρικά

vegeterian
Φρέσκα ζυμαρικά
4.6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 250γρ. Αλλατίνη Σιμιγδάλι Ψιλό Διπλής Άλεσης
  • 2 αβγά μέτρια
  • 15γρ. ελαιόλαδο
  • 3γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.
  2. Σκεπάζουμε τον κάδο του μίξερ με μία μεμβράνη και ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά περίπου.
  3. Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
  4. Περνάμε κάθε κομμάτι ζύμης από τη μηχανή για ζυμαρικά και κόβουμε στο επιθυμητό πάχος και σχήμα.
  5. Αν δε διαθέτουμε μηχανή για ζυμαρικά, μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 2 χιλιοστών και κατόπιν να κόψουμε τα ζυμαρικά με μαχαίρι ή κουπάτ.
  6. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του νερού είναι έτοιμα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15'
ΨΗΣΙΜΟ

3'
ΜΕΡΙΔΕΣ

2
ΜΕΤΡΙΟ