Φιλέτο μοσχαρίσιο Wellington

Φιλέτο μοσχαρίσιο Wellington
4.6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

ZYMH

  • 500γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. κρύο νερό
  • ½ φλ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (κομμάτι)
  • επιπλέον Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το άνοιγμα

ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 ολόκληρο μοσχαρίσιο φιλέτο 1,5 κιλό δεμένο με σπάγκο
  • 1 κρόκος αβγού
  • 10 φέτες προσούτο ή μπέικον
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 500γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 ml κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη σφολιάτα, δημιουργούμε έναν κρατήρα με το αλεύρι και βάζουμε στο κέντρο τα υλικά εκτός από το κομμάτι βούτυρο.
  2. Αφού γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Όταν τη βγάλουμε, φτιάχνουμε μια λακούβα στο κέντρο, βάζουμε το κομμάτι του βουτύρου που έχει λιώσει και με έναν πλάστη ανοίγουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ παράλληλα αλευρώνουμε.
  4. Διπλώνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη.
  5. Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία 4 φορές.
  6. Έπειτα, δημιουργούμε πάλι μια ομοιόμορφη ζύμη, την χωρίζουμε σε 2 κομμάτια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  7. Τα βγάζουμε από το ψυγείο για να μαλακώσουν και τα ανοίγουμε.
  8. Για τη γέμιση, αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο ,το σοτάρουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και το αφήνουμε στην άκρη.
  9. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια, τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
  10. Απλώνουμε με τη σειρά τις φέτες του μπέικον πάνω σε μία μεμβράνη, ακουμπώντας τη μία πάνω στην άλλη στην άκρη.
  11. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα μας με τα μανιτάρια και από πάνω βάζουμε το φιλέτο.
  12. Με τη βοήθεια μεμβράνης κάνουμε ρολό το φιλέτο με τα μπέικον.
  13. Βάζουμε 1 φύλλο κάτω σε λαδωμένο ταψί και τοποθετούμε το ρολό πάνω στο φύλλο.
  14. Από πάνω το σκεπάζουμε με άλλο 1 φύλλο και το κλείνουμε καλά.
  15. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 – 45’, μέχρι να πάρει η σφολιάτα ένα καλό χρώμα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

50'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

45'
ΜΕΡΙΔΕΣ

10
ΔΥΣΚΟΛΗ