Φιλέτο μοσχαρίσιο Wellington

Φιλέτο μοσχαρίσιο Wellington
4,6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

ZYMH

ΓΕΜΙΣΗ

  • 1 ολόκληρο μοσχαρίσιο φιλέτο 1,5 κιλό δεμένο με σπάγκο
  • 1 κρόκος, από μεσαίο αβγό
  • 10 φέτες προσούτο ή μπέικον
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα
  • 1κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 50 ml κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη σφολιάτα, δημιουργούμε έναν κρατήρα με το αλεύρι και βάζουμε στο κέντρο τα υλικά εκτός από το κομμάτι βούτυρο.
  2. Αφού γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Όταν τη βγάλουμε, φτιάχνουμε μια λακούβα στο κέντρο, βάζουμε το κομμάτι του βουτύρου που έχει λιώσει και με έναν πλάστη ανοίγουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ παράλληλα αλευρώνουμε.
  4. Διπλώνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη.
    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 4 φορές.
  5. Δημιουργούμε πάλι μια ομοιόμορφη ζύμη, την χωρίζουμε σε 2 κομμάτια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  6. Τα βγάζουμε από το ψυγείο για να μαλακώσουν και τα ανοίγουμε.
  7. Για τη γέμιση: Πασπαλίζουμε αλάτι και πιπέρι το φιλέτο, σοτάρουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και αφήνουμε στην άκρη.
  8. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια, τα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
  9. Απλώνουμε με τη σειρά τις φέτες του μπέικον πάνω σε μία μεμβράνη, ακουμπώντας τη μία πάνω στην άλλη στην άκρη.
  10. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα μας με τα μανιτάρια, από πάνω βάζουμε το φιλέτο, και κάνουμε ρολό το φιλέτο με τα μπέικον.
  11. Τοποθετούμε ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί, μεταφέρουμε το ρολό, σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο και το κλείνουμε καλά.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 – 45’, μέχρι να πάρει η σφολιάτα ένα καλό χρώμα.
  13. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

50'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

45'
ΜΕΡΙΔΕΣ

10
ΔΥΣΚΟΛΗ