ΥΛΙΚΑ


ZYMH
- 500γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. κρύο νερό
- ½ φλ. λιωμένο βούτυρο
- 2 κ.γ. αλάτι
- 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (κομμάτι)
- επιπλέον Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το άνοιγμα
ΓΕΜΙΣΗ
- 1 ολόκληρο μοσχαρίσιο φιλέτο 1,5 κιλό δεμένο με σπάγκο
- 1 κρόκος αβγού
- 10 φέτες προσούτο ή μπέικον
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 500γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 ml κρασί
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη σφολιάτα, δημιουργούμε έναν κρατήρα με το αλεύρι και βάζουμε στο κέντρο τα υλικά εκτός από το κομμάτι βούτυρο.
- Αφού γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Όταν τη βγάλουμε, φτιάχνουμε μια λακούβα στο κέντρο, βάζουμε το κομμάτι του βουτύρου που έχει λιώσει και με έναν πλάστη ανοίγουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ παράλληλα αλευρώνουμε.
- Διπλώνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη.
- Ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία 4 φορές.
- Έπειτα, δημιουργούμε πάλι μια ομοιόμορφη ζύμη, την χωρίζουμε σε 2 κομμάτια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
- Τα βγάζουμε από το ψυγείο για να μαλακώσουν και τα ανοίγουμε.
- Για τη γέμιση, αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο ,το σοτάρουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια, τα σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.
- Απλώνουμε με τη σειρά τις φέτες του μπέικον πάνω σε μία μεμβράνη, ακουμπώντας τη μία πάνω στην άλλη στην άκρη.
- Από πάνω απλώνουμε το μείγμα μας με τα μανιτάρια και από πάνω βάζουμε το φιλέτο.
- Με τη βοήθεια μεμβράνης κάνουμε ρολό το φιλέτο με τα μπέικον.
- Βάζουμε 1 φύλλο κάτω σε λαδωμένο ταψί και τοποθετούμε το ρολό πάνω στο φύλλο.
- Από πάνω το σκεπάζουμε με άλλο 1 φύλλο και το κλείνουμε καλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 – 45’, μέχρι να πάρει η σφολιάτα ένα καλό χρώμα.

50'

45'

10

