Στριφτή τυρόπιτα

με ξινομυζήθρα, ανθότυτο και κασέρι

vegeterian
Στριφτή τυρόπιτα
4.5

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 750 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 340 ml νερό (χλιαρό)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 15 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. ξίδι

Γέμιση

  • 150 γρ. ξινομυζήθρα σε μέτρια κομμάτια
  • 150 γρ. κασέρι πικάντικο τριμμένο
  • 150 γρ. ανθότυρο σε μέτρια κομμάτια
  • 150 ml γάλα
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 8 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το χωριάτικο φύλλο, δημιουργούμε έναν κρατήρα με το αλεύρι, στο κέντρο του βάζουμε το νερό και τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ξεκινάμε να τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Όταν η ζύμη αρχίζει να ξεκολλάει από τα δάχτυλά μας, είναι έτοιμη.
  2. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα και 30 λεπτά, ώστε να γίνει εύπλαστη.
  3. Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε σε 2 μέρη και ξεκινάμε να ανοίγουμε με τον πλάστη ένα–ένα τα φύλλα ρίχνοντας αλεύρι πάνω στον πάγκο.
  4. Χτυπάμε τα αβγά και το γάλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης εκτός από το σουσάμι και ανακατεύουμε.
  5. Απλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο στη σειρά τα 2 χωριάτικα φύλλα και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες το καθένα.
  6. Μοιράζουμε ισόποσα τη γέμιση κατά μήκος της κάθε λωρίδας.
  7. Δημιουργούμε με την κάθε λωρίδα φύλλου ένα ρολό. Στη συνέχεια, ενώνουμε όλα τα ρολά σχηματίζοντας έναν μεγάλο σαλίγκαρο μέσα στο ταψί. Εναλλακτικά,
    σχηματίζουμε μικρούς σαλίγκαρους με την κάθε λωρίδα φύλλου ξεχωριστά.
  8. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C περίπου για 1 ώρα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
ΨΗΣΙΜΟ

60'
ΜΕΡΙΔΕΣ

10
ΜΕΤΡΙΟ