Ραβανί

vegeterian
Ραβανί
4.5

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα Αλλατίνη Σιμιγδάλι Ψιλό Διπλής Άλεσης
  • 1 κούπα Αλλατίνη Φαρίνα
  • 6 αβγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 κουταλιές γάλα
  • Βανίλια
  • Αλάτι
  • Αμύγδαλα χονδροκομμένα

ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 ½ κούπες νερό
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 4 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη ώσπου να πήξουν καλά, για 10 λεπτά περίπου.
  2. Καθώς τα χτυπάμε, ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε δόσεις ανακατεύοντας απαλά το Αλλατίνη Σιμιγδάλι Ψιλό Διπλής Άλεσης και την Αλλατίνη Φαρίνα μαζί με τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι.
  4. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°Cγια 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  5. Για το σιρόπι, βράζουμε τη ζάχαρη στο νερό για 5 λεπτά και ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  6. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι κουταλιά-κουταλιά το ραβανί πριν κρυώσει εντελώς και και πασπαλίζουμε με χονδροκομμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα σε λίγο φρέσκο βούτυρο.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15'
ΨΗΣΙΜΟ

35΄
ΜΕΡΙΔΕΣ

12
ΕΥΚΟΛΟ