Πασχαλινά κουλουράκια

vegeterian
Πασχαλινά κουλουράκια
4.6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Αλλατίνη αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους αβγών
  • 100γρ. γάλα πλήρες
  • 1/2κ.γ.Αλλατίνη Baking Powder
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κρόκους, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε σταδιακά το Αλλατίνη Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις, τη βανίλια, το Αλλατίνη Baking Powder και το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ. Η ζύμη θα πρέπει να πλάθεται ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  5. Πλάθουμε κουλουράκια των 20 ή 30 γρ. και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  6. Αλείφουμε με αβγό (προαιρετικά) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

TIP

Επιλέγουμε καλής ποιότητας αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο βούτυρο ή και μίγμα αυτών για πιο πλούσια αρώματα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
ΨΗΣΙΜΟ

25'
ΜΕΡΙΔΕΣ

30-35
ΕΥΚΟΛΟ