Μεθυσμένοι κουραμπιέδες

Μεθυσμένοι κουραμπιέδες
4.5

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 670γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200γρ. βούτυρο
  • 220γρ. μαργαρίνη 
  • 100γρ. ζάχαρη 
  • 50ml τσίπουρο 
  • 2 κρόκοι αβγών 
  • 5γρ. μοσχοκάρυδο 
  • 100γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο

ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

  • 300γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το τσίπουρο, τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι και τέλος το αμύγδαλο.
  3. Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα να ξεκουραστεί.
  4. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε στους 180°C για 25’.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

40'
ΨΗΣΙΜΟ

25'
ΜΕΡΙΔΕΣ

40
ΜΕΤΡΙΟ