Βραβεία - Διακρίσεις Βράβευση στα Hellenic Responsible Business Awards

20/10/2016

Βράβευση στα Hellenic Responsible Business Awards

Η εταιρία κατέκτησε Bronze βραβείο στον διαγωνισμό Hellenic Responsible Business Awards 2016

Στη φωτογραφία απεικονίζονται από αριστερά προς τα δεξιά: η κ. Δέσποινα Περρέα, Καθηγήτρια Πειραματικής Παθοβιοχημείας & Διευθύντρια Εργαστηρίου Πειραματικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Έρευνας «Ν.Σ. Χρηστέας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κ.Ειρήνη Πατέρα, Διευθύντρια Στρατηγικής Καινοτομίας της εταιρίας ELBISCO, η κ. Αμαλία Γιάννη, Χημικός, Δρ. Ιατρικής, Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και ο κ. Μιχάλης Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής ΣΦΕΕ, απονεμητής του βραβείου της ELBISCO.

Μια ακόμη επιχειρηματική διάκριση κατέκτησε η ELBISCO, η οποία διακρίθηκε στον διαγωνισμό Hellenic Responsible Business Awards 2016 για την έμπρακτη δέσμευσή της σε καινοτόμα μοντέλα συνεργασίας με στόχους αειφορίας και βιωσιμότητας. Ειδικότερα, η εταιρία απέσπασε BRONZE βραβείο, στην κατηγορία Συνεργασία Επιχείρησης – Ακαδημαϊκών Φορέων, για το έργο «Λειτουργικά Προϊόντα Δημητριακών και Συμβολή στην Προαγωγή της Υγείας του Καταναλωτή». Πρόκειται για μια δράση που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Κεντρική ιδέα του έργου ήταν ο σχεδιασμός μιας σειράς προϊόντων άρτου και μπισκότων βρώμης, εμπλουτισμένων με φυσικά βιοδραστικά συστατικά. Παράλληλα, το έργο περιελάμβανε τη διενέργεια κλινικών μελετών προκειμένου να διερευνηθεί η ευεργετική επίδραση των νέων προϊόντων στη ρύθμιση μεταβολικών παραμέτρων που σχετίζονται με τη νόσο του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ. Οι κλινικές μελέτες διεξήχθησαν σε υγιείς εθελοντές και σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ. Το έργο πέτυχε πλήρως τους στόχους του, καθώς τα προϊόντα που αναπτύχθηκαν έδειξαν εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα, τα οποία γνωστοποιήθηκαν μέσω παρουσιάσεων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και δημοσίευση άρθρων σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά. Η απονομή των βραβείων Hellenic Responsible Business Awards 2016 έγινε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Εκ μέρους της ELBISCO το βραβείο παρέλαβε η κυρία Ειρήνη Πατέρα, Διευθύντρια Στρατηγικής Καινοτομίας, η οποία δήλωσε σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι για την κατάκτηση μιας ακόμη σημαντικής διάκρισης που επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη. Η συνεργασία μας με την ακαδημαϊκή κοινότητα στηρίζεται στην πεποίθηση ότι η διατροφή αποτελεί στοιχείο ποιότητας ζωής, παιδείας και πολιτισμού. Για την ELBISCO, η έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης συνδέεται άρρηκτα με τη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, με την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σε θέματα ισορροπημένων διατροφικών επιλογών, αλλά και με την ανάδειξη της πολιτισμικής διάστασης της διατροφής».

Ο διαγωνισμός Hellenic Responsible Business Awards θεσμοθετήθηκε το 2015, με στόχο να επιβραβεύσει το έργο των υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Οι υποψηφιότητες αξιολογούνται από τα μέλη της κριτικής επιτροπής με κριτήριο την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων αλλά και από την ένταξή τους στην ευρύτερη εταιρική στρατηγική.