ΥΛΙΚΑ
- 480 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 315 γρ. ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
- 120 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 6 αβγά, μεσαία
- 100 γρ. γάλα πλήρες
- 45 γρ. κονιάκ
- 650 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1 κ.γλ. κανέλα
- ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 2 βανίλιες
- 12 γρ. Αλλατίνη Baking Powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις σοκολάτες σε μικρά κομμάτια.
- Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
- Σε ένα μπολ, με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε τα αβγά με το γάλα και το κονιάκ.
- Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των αβγών στο μίξερ μαζί με το ξύσμα από τα πορτοκάλια και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να ανακατευτούν καλά και το μείγμα να αφρατέψει.
- Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και το baking powder και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε σε δόσεις το μείγμα στο κάδο του μίξερ, και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τις 3 διαφορετικές σοκολάτες, ανακατεύουμε με μία μαρίζ και τοποθετούμε το μείγμα της βασιλόπιτα σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ., βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
- Ψήνουμε την βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160 o C για 60-75 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί καρφώνοντας ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο της βασιλόπιτας και ελέγχοντας αν βγαίνει στεγνό. Θέλει προσοχή για να μην μπερδευτούμε καθώς μπορεί να πέσουμε σε κομμάτι σοκολάτας το οποίο θα έχει λιώσει και θα αφήνει υγρασία στο μαχαίρι. Για να προσθέσουμε φλουρί δημιουργούμε μια μικρή σχισμή με την μύτη ενός μαχαιριού στη βάση της βασιλόπιτας όταν έχει κρυώσει και στη συνέχεια κάνουμε τον στολισμό της αρεσκείας μας.
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
45'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
60'-75'
ΜΕΡΙΔΕΣ
8-12
ΕΥΚΟΛΗ