ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
- 1 συσκευασία Αλλατίνη Soft Kings Salted Caramel
- 150 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αβγό, μεσαίο
- 20 γρ. νερό
- 40 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα καραμέλας
- 130 γρ. ζάχαρη
- 130 γρ. κρέμα γάλακτος, ζεστή
- 45 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. γλυκόζη
- 95 γρ. φιστίκια, αλατισμένα και χοντροκομμένα
Για την γκανάζ σοκολάτας
- 170 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 γρ. βούτυρο
Για το topping
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 125 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη βάση. Σε ένα multi τοποθετούμε τα Soft Kings και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα θρυμματισμένα Soft Kings, το αλεύρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν την υφή ψίχουλων.
- Προσθέτουμε το αβγό, το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη, σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά αλεύρι.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε μία στρογγυλή ταρτιέρα 24 εκ., μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε την ταρτιέρα από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
- Για την κρέμα καραμέλας. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη μαζί με τη γλυκόζη και αφήνουμε να λιώσει μέχρι να γίνει καραμέλα.
- Παράλληλα ζεσταίνουμε σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος.
- Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στο κατσαρολάκι με την καραμέλα και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να πάρει την υφή σάλτσας.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε μέσα το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί με το μείγμα.
- Ρίχνουμε τα φιστίκια peanuts, ανακατεύουμε καλά, την απλώνουμε στην τάρτα και την μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά να κρυώσει καλά.
- Για την γκανάζ σοκολάτας. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, την αφήνουμε 1 λεπτό να μαλακώσει και με μία μαρίζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφαιρούμε την τάρτα από το ψυγείο, απλώνουμε την γκανάζ και μεταφέρουμε πάλι στο ψυγείο για άλλες 1½-2 ώρες να παγώσει καλά.
- Για τη σαντιγί. Στον κάδο ενός μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
- Για την καραμέλα. Τοποθετούμε ένα μικρό, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσει μέχρι να γίνει καραμέλα.
- Απλώνουμε την καραμέλα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, αφήνουμε να κρυώσει και την σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια.
- Αφαιρούμε την τάρτα από το ψυγείο και στολίζουμε με ωραίες ροζέτες από την σαντιγί και τα σπασμένα κομμάτια καραμέλας.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
25'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
25'
ANAMONH
2½-3 ώρες
ΜΕΡΙΔΕΣ
6-8
ΜΕΤΡΙΑ