photo alexandros papandreou

Τάρτα Galette με ροδάκινα

και κρέμα βανίλια

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Τάρτα Galette με ροδάκινα
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

Για τη ζύμη

Για το στήσιμο

  • 4 ροδάκινα
  • 60 γρ. μαύρη ζάχαρη

Για τη σάλτσα

  • 120 γρ. blueberries
  • 60 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την κρέμα. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και αφήνουμε να ζεσταθεί, αλλά να μην βράσει.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι σε δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα και έπειτα μεταφέρουμε πίσω όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να δέσει το μείγμα και να πήξει.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται πάνω στην κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.
  6. Για τη ζύμη. Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να δημιουργηθεί μια υφή που να μοιάζει με ψίχουλα.
  7. Προσθέτουμε τον κρόκο μαζί με το νερό, συνεχίζουμε το ζύμωμα για λιγότερο από 1 λεπτό, μέχρι να μαζέψει όλα τα ψίχουλα, αποσύρουμε τη ζύμη από τον κάδο, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 60 λεπτά.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
  9. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε σε ένα καθαρό και ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο σε 2 μακρόστενα κομμάτια, περίπου 35×10 εκ.
  10. Τοποθετούμε τα κομμάτια της ζύμης σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πιρούνι τρυπάμε καλά τα κομμάτια σε όλη τους την επιφάνεια.
  11. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα ροδάκινα στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
  12. Απλώνουμε την κρέμα στη ζύμη αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο περιμετρικά της ζύμης, τοποθετούμε τις φέτες από τα ροδάκινα και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη.
  13. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο στις χαμηλές σχάρες και ψήνουμε για 18-20 λεπτά.
  14. Σε ένα multi τοποθετούμε τα blueberries, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά και να λιώσει η ζάχαρη.
  15. Αποσύρουμε την τάρτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, περιχύνουμε με τη σάλτσα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

30'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

18'-20'
ANAMONH

60'
ΜΕΡΙΔΕΣ

6
ΜΕΤΡΙΑ