ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα σοκολάτας
- 250 γρ. γάλα πλήρες
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 70 γρ. ζάχαρη
- 6 κρόκοι, από μεσαία αβγά
- 25 γρ. κακάο
- 500 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Για τη βάση
- 4 μπισκότα Αλλατίνη Soft Kings Dark Chocolate Chunks
- 100 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αβγό, μεσαίο
- 20 γρ. νερό
- 45 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. φράουλες
- 2 μπισκότα Αλλατίνη Soft Kings Dark Chocolate Chunks
- 20 γρ. άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη βάση: Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα Soft Kings μέχρι να θρυμματιστούν τελείως και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να πάρουν τη μορφή ψίχας.
- Προσθέτουμε στο δεύτερο μπολ τα Soft Kings, το αβγό, το νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να πάρει το μείγμα τη μορφή σφιχτής ζύμης.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα (Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά αλεύρι επιπλέον).
- Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη στον πάγκο εργασίας μας, την απλώνουμε σε μία στρογγυλή ταρτιέρα 22-24 εκ., και δημιουργούμε ένα γείσο με τα χέρια μας, το οποίο να ξεπερνάει το ύψος της ταρτιέρας.
- Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει με τη βοήθεια του πλάστη, στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στη βάση και τοποθετούμε μέσα το ειδικό βάρος για τάρτες (αν δεν έχουμε, απλώνουμε φασόλια).
- Μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180ο C, στον αέρα, για 22-24 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, βγάζουμε τα βαράκια και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει τελείως.
- Για την κρέμα σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και αφήνουμε να ζεσταθούν ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά -όχι να βράσουν.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το μείγμα από το κατσαρολάκι σε δόσεις (για να μην ψηθεί το αβγό), συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα.
- Μεταφέρουμε όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Πριν αρχίσει να βράζει δηλ. 84-85ºC αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας, ρίχνουμε το ζεστό μείγμα της κρέμας, περιμένουμε 10 δευτερόλεπτα, ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μείγμα, και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
- Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα σοκολάτας και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Γαρνίρουμε από πάνω με φράουλες, Soft Kings, άχνη ζάχαρη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
25'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
9-10'
ANAMONH
180'
ΜΕΡΙΔΕΣ
15'-20'
ΜΕΤΡΙΑ