ΥΛΙΚΑ
Υλικά
- 2 αβγά, μεσαία
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. γάλα
- 280 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. Αλλατίνη Baking Powder
- 150 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. γραβιέρα
- 120 γρ. τοματίνια
- 60 γρ. σουσάμι
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τα τοματίνια, σπάμε σε χοντρά κομμάτια την φέτα με τα χέρια μας και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβουμε την γραβιέρα.
- Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρές μπουκιές.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα, από όλες τις μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρουμε από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Για τη ζύμη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με ένα σύρμα χειρός, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα χυλός.
- Προσθέτουμε μέσα στον χυλό το σοταρισμένο κοτόπουλο, τα τυριά, τα τοματίνια και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ., καλά λαδωμένο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.