photo alexandros papandreou

Πασχαλινά Σμυρνέικα Κουλουράκια

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Πασχαλινά Σμυρνέικα Κουλουράκια
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για το ψήσιμο

  • 3 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 2 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε το κρύο βούτυρο στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ασπρίσει και να γίνει λεία κρέμα.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί με το βούτυρο και να έχει την ίδια αφράτη υφή.
  3. Ρίχνουμε τη βανιλίνη, τον κρόκο, και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Προσθέτουμε το κονιάκ, τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα, σε χαμηλή ταχύτητα, για περίπου 1 λεπτό.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
  6. Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι, μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη που να ξεκολλάει εντελώς από το μίξερ.
  7. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  8. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 30-35 γραμμαρίων, τα πλάθουμε σε κορδόνια, και τα τυλίγουμε, δίνοντας το σχήμα ενός τελικού σίγμα.
  9. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνειά τους με τους κρόκους -που προηγουμένως έχουμε ανακατέψει σε ένα μπολ με νερό.
  10. Μεταφέρουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 160°C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  11. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

25'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

20'-25'
ANAMONH

30'
ΜΕΡΙΔΕΣ

40-42
ΕΥΚΟΛΗ