photo alexandros papandreou

Μπισκοτογλυκό με φρούτα εποχής

με βάση από Goody βανίλια

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Μπισκοτογλυκό με φρούτα εποχής
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα βανίλιας

  • 500 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 6 κρόκοι, από μεσαία αβγά
  • 190 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ. αλεύρι
  • 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. βούτυρο

Για τα φρούτα

  • 1 μήλο
  • 1 αχλάδι
  • 1 μπανάνα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. μέλι

Για το topping

  • 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
  • 70 γρ. Αλλατίνη Goody βανίλια, χοντροσπασμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την κρέμα βανίλιας, σε ένα μπολ τοποθετούμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ξεκινήσουν να ασπρίζουν οι κρόκοι.
  2. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους σιγά σιγά το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα και επιστρέφουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι.
  5. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε την κρέμα ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να δέσει.
  6. Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  7. Απλώνουμε την κρέμα σε μία πιατέλα, την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει τελείως για 1-1½ ώρα.
  8. Αποσύρουμε την κρέμα από το ψυγείο, τη μεταφέρουμε στον κάδο ενός μίξερ και χτυπάμε με το φτερό για να πάρει μία βελούδινη υφή.
  9. Για τα φρούτα, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
  10. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.
  11. Σοτάρουμε τα φρούτα, για 3-4 λεπτά, περιχύνουμε με το μέλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
  12. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30×20 εκ., απλώνουμε μία στρώση από τα μπισκότα βανίλιας, απλώνουμε από πάνω την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής πάνω τους και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά με μπισκότα και κρέμα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

25'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

10-15'
ANAMONH

1-1½ ώρες
ΜΕΡΙΔΕΣ

6-8
ΕΥΚΟΛΗ