
Μπισκοτογλυκό με φρούτα εποχής
με βάση από Goody βανίλια
από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. Αλλατίνη Goody με άρωμα Βανίλιας
Για την κρέμα βανίλιας
- 500 γρ. γάλα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 6 κρόκοι, από μεσαία αβγά
- 190 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. αλεύρι
- 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
- 60 γρ. βούτυρο
Για τα φρούτα
- 1 μήλο
- 1 αχλάδι
- 1 μπανάνα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. μέλι
Για το topping
- 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
- 70 γρ. Αλλατίνη Goody βανίλια, χοντροσπασμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για την κρέμα βανίλιας, σε ένα μπολ τοποθετούμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ξεκινήσουν να ασπρίζουν οι κρόκοι.
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους σιγά σιγά το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε το ζεστό γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα και επιστρέφουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι.
- Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε την κρέμα ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να δέσει.
- Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε την κρέμα σε μία πιατέλα, την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει τελείως για 1-1½ ώρα.
- Αποσύρουμε την κρέμα από το ψυγείο, τη μεταφέρουμε στον κάδο ενός μίξερ και χτυπάμε με το φτερό για να πάρει μία βελούδινη υφή.
- Για τα φρούτα, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.
- Σοτάρουμε τα φρούτα, για 3-4 λεπτά, περιχύνουμε με το μέλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30×20 εκ., απλώνουμε μία στρώση από τα μπισκότα βανίλιας, απλώνουμε από πάνω την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής πάνω τους και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά με μπισκότα και κρέμα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
25'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
10-15'
ANAMONH
1-1½ ώρες
ΜΕΡΙΔΕΣ
6-8
ΕΥΚΟΛΗ







