ΥΛΙΚΑ
- 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 220 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 αβγά μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 130 γρ. φιστικοβούτυρο
- 2½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 125 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. βρώμη
- 1 συσκευασία Αλλατίνη Digestive με βρώμη και μαύρη σοκολάτα
- 50 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 60 γρ. ξανθές σταφίδες
Για το σερβίρισμα
- 60 γρ. φιστικοβούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C, στον αέρα.
- Σε ένα multi τοποθετούμε τα Digestive και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά. Τα θρυμματισμένα Digestive, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, το αλεύρι, τη βρώμη, τη μαύρη σοκολάτα, τις ξανθές σταφίδες, ανακατεύουμε με μία κουτάλα καλά και αφήνουμε στην άκρη.
- Στον κάδο ενός μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το φιστικοβούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα στερεά υλικά από το μπολ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί, 22×30 εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
- Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 18-20 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν ξεφορμάρουμε.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με το φιστικοβούτυρο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
15'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
18'-20'
ΜΕΡΙΔΕΣ
18-20 τμχ
ΕΥΚΟΛΗ