photo alexandros papandreou

Halloween Μους Σοκολάτας

και Soft Kings

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Halloween Μους Σοκολάτας
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • Ζελεδάκια σε σχήμα σκουληκιού
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη μους σοκολάτας. Τοποθετούμε ένα μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει καλά.
  2. Αποσύρουμε το μπεν μαρί από τη φωτιά και αφήνουμε την κουβερτούρα να κρυώσει ελαφρώς.
  3. Τοποθετούμε στον κάδο ενός μίξερ την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη και σφιχτή σαντιγί.
  4. Προσθέτουμε τη σαντιγί στην κουβερτούρα, σε δόσεις, ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις με την σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
  5. Για τη βάση. Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα Soft Kings. Αναμειγνύουμε το γάλα μαζί με τον στιγμιαίο καφέ, περιχύνουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να μοιάζουν με υγρό χώμα.
  6. Για το Σερβίρισμα. Τοποθετούμε στα ποτηράκια μία στρώση από τα Soft Kings, ρίχνουμε από πάνω λίγη μους σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες τρεις φορές.
  7. Τοποθετούμε τα ζελεδάκια στη τελευταία στρώση Soft Kings με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι βγαίνουν από μέσα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά.
  8. Αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15'
ANAMONH

2 ώρες
ΜΕΡΙΔΕΣ

4-6
ΕΥΚΟΛΗ