ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας
- 500 γρ. γάλα
- 2 αυγά
- 20 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. corn flour
- 1½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 120 γρ. λευκή σοκολάτα
Για την κρέμα κάστανο
- 300 γρ. κάστανα, βρασμένα
- 100 γρ. γάλα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ.κρέμα γάλακτος
Για το στήσιμο
- 1 συσκευασία Αλλατίνη Soft Kings Triple Chocolate Chunks
- άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για την κρέμα λευκής σοκολάτας: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε να ζεσταθεί αλλά να μην βράσει.
- Aποσύρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μέσα την λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το corn flour, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε το μίγμα με το γάλα.
- Τοποθετούμε πάλι το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, μεταφέρουμε το μίγμα από το μπολ και ανακατεύουμε διαρκώς με τη μαρίζ μέχρι να πήξει και να πάρει την υφή κρέμας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
- Για την κρέμα κάστανο: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, τα κάστανα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει η ζάχαρη.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να πάρει την υφή ενός πουρέ, προσθέτοντας λίγο βούτυρο αν χρειαστεί. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σπάμε τα Soft Kings σε κομμάτια και τα μεταφέρουμε ως βάση σε ατομικά ποτήρια.
- Μοιράζουμε τις κρέμες, πρώτα την κρέμα λευκής σοκολάτας και έπειτα την κρέμα κάστανο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
30-35'
ANAMONH
120'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4-6
ΕΥΚΟΛΗ