photo alexandros papandreou

MONT BLANC

με Soft Kings

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
MONT BLANC
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

 

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας

  • 500 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. corn flour
  • 1½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. λευκή σοκολάτα

Για την κρέμα κάστανο

  • 300 γρ. κάστανα, βρασμένα
  • 100 γρ. γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ.κρέμα γάλακτος

Για το στήσιμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την κρέμα λευκής σοκολάτας: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε να ζεσταθεί αλλά να μην βράσει.
  2. Aποσύρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μέσα την λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το corn flour, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε το μίγμα με το γάλα.
  4. Τοποθετούμε πάλι το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, μεταφέρουμε το μίγμα από το μπολ και ανακατεύουμε διαρκώς με τη μαρίζ μέχρι να πήξει και να πάρει την υφή κρέμας.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
  6. Για την κρέμα κάστανο: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, τα κάστανα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει η ζάχαρη.
  7. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να πάρει την υφή ενός πουρέ, προσθέτοντας λίγο βούτυρο αν χρειαστεί. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  8. Σπάμε τα Soft Kings σε κομμάτια και τα μεταφέρουμε ως βάση σε ατομικά ποτήρια.
  9. Μοιράζουμε τις κρέμες, πρώτα την κρέμα λευκής σοκολάτας και έπειτα την κρέμα κάστανο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

30-35'
ANAMONH

120'
ΜΕΡΙΔΕΣ

4-6
ΕΥΚΟΛΗ