photo alexandros papandreou

ΚΡΕΜΑ MASCARPONE ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

με βερίκοκα και ΓΕΜΑΤΑ! & τραγανά

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΚΡΕΜΑ MASCARPONE ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα:

  • 350 γρ. mascarpone
  • 80 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 380 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη βάση:

Για το topping:

  • 6 βερίκοκα, κομμένα στα 8
  • 1 κ.γλ. βούτυρο
  • 50 ml χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη βάση: τοποθετούμε τα 2/3 από τα μπισκότα σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμμα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Μοιράζουμε το μείγμα ισομερώς σε 6 ποτήρια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  3. Για την κρέμα: σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το mascarpone με το φρέσκο τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Σε ένα μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ξεκινήσει να αφρατεύει. Προσθέτουμε το μείγμα των τυριών και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
  5. Μοιράζουμε την κρέμα ισομερώς στα ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1½-2 ώρες, μέχρι να παγώσουν καλά.
  6. Για το topping: τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά τα βερίκοκα, προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
  7. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε μέχρι να γλασάρουν τα φρούτα.
  8. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε πάνω στην κρέμα τα σοταρισμένα βερίκοκα και τα υπόλοιπα μπισκότα, χοντροσπασμένα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15'
ANAMONH

120'
ΜΕΡΙΔΕΣ

6
ΕΥΚΟΛΗ