ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανιλίνη
- 1 κ.γλ. Αλλατίνη baking powder
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 125 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
- 500 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. bitter σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε, με το φτερό, μέχρι να ασπρίσουν καλά και να πάρουν την υφή αφράτης κρέμας.
- Στο μπολ με το αλεύρι ρίχνουμε την βανίλια, το baking powder, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά και τα ρίχνουμε στο μίξερ.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύητα, και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι μέχρι να δημιουργήσουμε μία ζύμη η οποία είναι μαλακή και πλάθεται εύκολα.
- Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.
- Τοποθετούμε στον πάγκο εργασία μας ένα ρηχό ταψί και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε κουραμπιέδες (των 50 γρ. περίπου), πιέζουμε με το δάχτυλο στο κέντρο τους για να σχηματίσουμε μια φωλίτσα, τοποθετούμε ένα κομμάτι bitter σοκολάτας, πλάθουμε σε μπαλάκι και μεταφέρουμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλους τους κουραμπιέδες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά περίπου.
- Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν, τους βουτάμε σε ένα μπολ με άχνη ζάχαρη, τοποθετούμε σε μία πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
25'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
20'-25'
ΜΕΡΙΔΕΣ
20-22 τμχ
ΕΥΚΟΛΗ
Προτεινόμενες Συνταγές