ΥΛΙΚΑ
- 225 γρ. ζάχαρη καστανή
- 280 γρ. ηλιέλαιο
- 4 αβγά μεσαίου μεγέθους
- 300 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 1 κ.γλ. Αλλατίνη Baking Powder
- 1 κ.γλ. κανέλα, σε σκόνη
- ½ κ.γλ. γαρύφαλλο, σε σκόνη
- ½ κ.γλ. σόδα
- 400 γρ. καρότο, τριμμένο
- 150 γρ. καρύδια περασμένα από μίξερ, σχεδόν σαν σκόνη
- 4 μπισκότα Αλλατίνη Soft Kings Βρώμης Banana & Dark Chocolate Chunks
Για την κρέμα:
- 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε το καρότο στις λεπτές λεπίδες ενός τρίφτη και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά της κρέμας και τα χτυπάμε με το σύρμα. Στη συνέχεια, βάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μία ωραία μύτη και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά για αρκετή ώρα μέχρι να ομογενοποιηθούν αλλά να μην γίνουν εντελώς λευκά.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε τo χτύπημα για ακόμη 2-3 λεπτά.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το καρότο μαζί με το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη σόδα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 22-24 εκ. και απλώνουμε το μισό μείγμα του κέικ.
- Τοποθετούμε τα 4 soft kings πάνω στο μείγμα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50-55 λεπτά και ελέγχουμε αν είναι έτοιμο το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του.
- Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε. Σερβίρουμε σε μικρά ατομικά πιάτα από ένα κομμάτι προσθέτωντας από πάνω την κρέμα με το κορνέ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
30'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
50-55'
ΜΕΡΙΔΕΣ
6-8
ΕΥΚΟΛΗ