photo alexandros papandreou

Fudge λευκής σοκολάτας

με ΓΕΜΑΤΑ Orange Blossom

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Fudge λευκής σοκολάτας
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

 
  • 375 γρ. ζάχαρη
  • 112 γρ. γλυκόζη
  • 210 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 συσκευασία Aλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ Orange Blossom

Για τo topping

  • 20 φλούδες πορτοκαλιού
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • ½ στικ κανέλας
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τη λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
  2. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πάρει μία βράση το μείγμα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  3. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  4. Στρώνουμε το μισό μείγμα σε ένα ταψί 20×20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε με μια μαρίζ το μείγμα μέσα.
  5. Τοποθετούμε σε σειρές ολόκληρα τα μπισκότα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  6. Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 3 ώρες.
  7. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
  8. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, αφαιρούμε την κανέλα, αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε προσεχτικά.
  9. Κόβουμε το fudge σε μεγάλα κομμάτια και σερβίρουμε με φιλέτα πορτοκαλιού.

 

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

10'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

3 ώρες
ΜΕΡΙΔΕΣ

4
ΕΥΚΟΛΗ