ΥΛΙΚΑ
- 375 γρ. ζάχαρη
- 112 γρ. γλυκόζη
- 210 ml κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 συσκευασία Aλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ Orange Blossom
Για τo topping
- 20 φλούδες πορτοκαλιού
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- ½ στικ κανέλας
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τη λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πάρει μία βράση το μείγμα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Στρώνουμε το μισό μείγμα σε ένα ταψί 20×20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε με μια μαρίζ το μείγμα μέσα.
- Τοποθετούμε σε σειρές ολόκληρα τα μπισκότα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, αφαιρούμε την κανέλα, αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε προσεχτικά.
- Κόβουμε το fudge σε μεγάλα κομμάτια και σερβίρουμε με φιλέτα πορτοκαλιού.
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
10'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
3 ώρες
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΕΥΚΟΛΗ
Προτεινόμενες Συνταγές