photo alexandros papandreou

Cheesecake πραλίνα

με ΓΕΜΑΤΑ Gianduja

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Cheesecake πραλίνα
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

Για την κρέμα

  • 150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 450 γρ. πραλίνα σοκολάτας
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 7 γρ. ζελατίνη

Για το topping

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη βάση, τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα multi, τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  2. Ρίχνουμε στο μπολ το βούτυρο, το ανακατεύουμε καλά με τα μπισκότα και μεταφέρουμε τη βάση σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20εκ. και ύψους 5εκ. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει η βάση όση ώρα φτιάχνουμε την κρέμα.
  3. Για την κρέμα, σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βυθίζουμε τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
  4. Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά με 50γρ. από την κρέμα γάλακτος μέχρι να ζεσταθεί και αποσύρουμε από την φωτιά. Στύβουμε καλά τις ζελατίνες, τις προσθέτουμε στην ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν.
  5. Στον κάδο ενός μίξερ προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ξεκινάμε να χτυπάμε, με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  6. Προσθέτουμε την πραλίνα σοκολάτας, το τυρί κρέμα, την κρέμα με τις ζελατίνες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  7. Αφαιρούμε το τσέρκι με τη βάση από το ψυγείο, απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, και μεταφέρουμε πάλι πίσω στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα, για περίπου 3-4 ώρες.
  8. Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο, το ξεφορμάρουμε, προσθέτουμε από πάνω Αλλατίνη Γεμάτα, φουντούκια, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

25'
ANAMONH

3-4 ώρες
ΜΕΡΙΔΕΣ

6-8
ΕΥΚΟΛΗ