ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
- 400 γρ. φέτα
- 100 γρ. γάλα
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 5 γρ. ζελατίνη
Για τη βάση
- 250 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 γρ. αλάτι
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
- 50 γρ. νερό, κρύο
Για το topping
- 200 γρ. τοματίνια
- 1 αγγουράκι
- ½ πράσινη πιπεριά
- 2 κ.γλ. κάπαρη
- 2 κ.σ. ελιές, σε ροδέλα
- βασιλικό, φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη βάση. Στον κάδο ενός μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό μέχρι τα δύο υλικά να αναμειχτούν και η υφή τους να μοιάζει με ψίχουλα.
- Προσθέτουμε τον κρόκο, το αλάτι, το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η υγρασία των υλικών να τα ενώσει και να δημιουργηθεί μία ζύμη.
- Αποσύρουμε τη ζύμη από το μίξερ. Αμέσως, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
- Ανοίγουμε την ζύμη τάρτας σε διάμετρο 22εκ., την τοποθετούμε σε ένα ίδιας διαμέτρου τσέρκι και την τρυπάμε σε όλη της την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
- Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε το τσέρκι από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να ξεφορμάρουμε.
- Για την κρέμα. Βυθίζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Τοποθετούμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, το ζεσταίνουμε, χωρίς να βράσει και προσθέτουμε μέσα τις ζελατίνες να λιώσουν.
- Μεταφέρουμε το γάλα σε ένα multi, προσθέτουμε τη φέτα, το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή κρέμας.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μία σαντιγί.
- Μόλις η σαντιγί είναι έτοιμη, προσθέτουμε στο μίξερ το μείγμα με την κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα.
- Απλώνουμε την κρέμα στο τσέρκι και την μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια, το αγγουράκι και την πράσινη πιπεριά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ την κάπαρη, τις ελιές σε ροδέλες, τον φρέσκο βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
- Αφαιρούμε το cheesecake από το ψυγείο, τοποθετούμε από πάνω την ψιλοκομμένη σαλάτα, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.