photo alexandros papandreou

Αλμυρό cheesecake

με κρέμα φέτας

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Αλμυρό cheesecake
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα

  • 400 γρ. φέτα
  • 100 γρ. γάλα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 γρ. ζελατίνη

Για τη βάση

Για το topping

  • 200 γρ. τοματίνια
  • 1 αγγουράκι
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • 2 κ.γλ. κάπαρη
  • 2 κ.σ. ελιές, σε ροδέλα
  • βασιλικό, φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη βάση. Στον κάδο ενός μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό μέχρι τα δύο υλικά να αναμειχτούν και η υφή τους να μοιάζει με ψίχουλα.
  2. Προσθέτουμε τον κρόκο, το αλάτι, το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η υγρασία των υλικών να τα ενώσει και να δημιουργηθεί μία ζύμη.
  3. Αποσύρουμε τη ζύμη από το μίξερ. Αμέσως, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στον αέρα.
  5. Ανοίγουμε την ζύμη τάρτας σε διάμετρο 22εκ., την τοποθετούμε σε ένα ίδιας διαμέτρου τσέρκι και την τρυπάμε σε όλη της την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
  6. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  7. Αφαιρούμε το τσέρκι από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να ξεφορμάρουμε.
  8. Για την κρέμα. Βυθίζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  9. Τοποθετούμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, το ζεσταίνουμε, χωρίς να βράσει και προσθέτουμε μέσα τις ζελατίνες να λιώσουν.
  10. Μεταφέρουμε το γάλα σε ένα multi, προσθέτουμε τη φέτα, το τυρί κρέμα, το ελαιόλαδο, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή κρέμας.
  11. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μία σαντιγί.
  12. Μόλις η σαντιγί είναι έτοιμη, προσθέτουμε στο μίξερ το μείγμα με την κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα.
  13. Απλώνουμε την κρέμα στο τσέρκι και την μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
  14. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια, το αγγουράκι και την πράσινη πιπεριά και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  15. Προσθέτουμε στο μπολ την κάπαρη, τις ελιές σε ροδέλες, τον φρέσκο βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
  16. Αφαιρούμε το cheesecake από το ψυγείο, τοποθετούμε από πάνω την ψιλοκομμένη σαλάτα, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

25'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

20'-25'
ΜΕΡΙΔΕΣ

8-10
ΕΥΚΟΛΗ